Diversen

Al sinds 1896 fabriceren, leveren, monteren en onderhouden wij aluminium en stalen rolluiken (winkelbeveiliging), screens, uitvalschermen, markiezen, vaste sier -en entreeluifels, knikarmschermen, parasols, stalen terrasschermen, grote schuifbare overkappingen. Aanverwante producten zoals zijschermen, vaste of wegklapbare windschotten, voordoeken en zijdoeken, wegklapbare frames, pvc afdichtingen. En accessoires zoals lichtlijsten met led verlichting of ledstrips, terrasverwarming, zoals elektrische infrarood heaters of gasheaters en verlichte ledvolants.  Met onze kennis van de laatste trends en onze ervaring met diverse technische systemen bieden wij voor elke toepassing een oplossing. Soons Zonwering BV biedt dé uitkomst in iedere sfeer en stijl voor elke uitvoering. Comfort, bescherming en rendement ontmoeten elkaar met winst als een oogstrelend eindresultaat.

Rolluiken worden vooral gebruikt voor het beveiligen van winkels en bedrijven. Bij particulieren komen hier als voordelen de verduisterende en isolerende werking bij. Rolluiken zijn luiken die strak langs uw ramen worden gemonteerd. Ze worden uitgevoerd in aluminium of staal en zijn voorzien van arreteringen en anti-inbraakveren. Kleine rolluiken kunnen handmatig open en dicht worden gedaan. Wilt u meer comfort? Kies dan voor elektrische rolluiken. U doet de rolluiken dan open en dicht met behulp van een wandschakelaar of afstandsbediening.

Spreken de voordelen van rolluiken u aan, maar wilt u geen verduistering? Dan zijn screens een perfect alternatief. Screens hebben veel overeenkomsten met rolluiken. Zo gaan screens, net als rolluiken, strak langs uw raam open en dicht, waardoor ze geen ruimte innemen. De screen is voorzien van een zonwerend doek, welke uw woning/winkel optimaal koel houdt, maar niet verduisterend werkt. Zo blijft het lekker licht in huis. Nog een voordeel: met screens kijkt u wel naar buiten, maar voorbijgangers niet naar binnen. U heeft dus niet de verduistering, maar wel de privacy. Dit maken screens de perfecte zonneschermen voor uw woonkamer. Afhankelijk van uw situatie worden de screens geleverd in standaard uitvoering of in windvaste uitvoering (zip screens).

Uitvalschermen hebben een eenvoudige zonwerende constructie, met behulp van de vaste uitvalarmen wordt het scherm uitgeklapt. Uitvalschermen zijn perfect om de temperatuur in uw woning of winkel aangenaam te houden. Een uitvalscherm zorgt voor verkoeling, terwijl u toch van het uitzicht kunt genieten. Het doek is er speciaal op gemaakt om het zonlicht en de hitte zo goed mogelijk tegen te houden. Dit type zonwering wordt vaak geplaatst op ramen, waaronder geen vrije doorloop noodzakelijk is. Tevens verlenen wij op onze oerdegelijke Soons made uitvalschermen schermen 10 jaar garantie.

Onze nostalgische markiezen bieden vandaag de dag nog steeds een mooie oplossing voor uw terras of gevel. Van welke kant de zon ook komt, een markies biedt altijd optimale bescherming. Naast het weren van de zon heeft de markies nog een functie; door de nostalgische uitstraling en de fraaie uitvoering van de kap is de markies tevens een verfraaiing voor de gevel. Dit geldt niet alleen voor een klassiek pand, ook op een modernere bouwstijl kan de markies voor een verrassend effect zorgen. De markiezenframes worden uitgevoerd in hout of aluminium met een ruime keuze uit onze collectie zonweringsdoeken.

Een vaste sierluifel of een baldakijn (entreeluifel) is een prachtig product om uw pand meer allure te geven. Op de vaste uitvalschermen of baldakijn monteren we een doek in acryl of pvc. Met behulp van ons spijkerband kunt u uw baldakijn een mooi kleuraccent geven waardoor uw luifel nòg mooier uitkomt! Uiteraard kunnen we het vaste uitvalscherm of baldakijn voorzien van een tekst- of logo-uitstraling.

Met een knikarmscherm geniet u van een heerlijk koel en schaduwrijk terras én een koele binnentemperatuur. Knikarmschermen hebben een gepatenteerde techniek die ervoor zorgt dat het doek niet kan doorhangen en bij lichte regenbuien het regenwater al bij een hellingshoek van ca. 5° van het scherm afloopt. Door de geringe hellingshoek blijft de doorloophoogte onder het scherm optimaal, waardoor er geen ruimte verloren gaat en deze voor veel schaduw zorgt. Alle knikarmschermen worden precies op maat gemaakt en geheel naar uw wensen uitgevoerd.

Exclusieve parasols voor zowel de particuliere als professionele markt. Wij leveren en installeren horecaparasols en tuinparasols in alle soorten, maten en kleuren. Zowel bij de mastparasols als bij de vrijhangende parasols staat bedieningsgemak en design voorop. Als horeca ondernemer, zorginrichting of sportvereniging heeft u een parasol nodig die niet alleen sfeer en stijl geeft aan uw terras, maar daarnaast uitblinkt in kwaliteit en gebruiksgemak. Een groot verschil zit vaak in de dikte (kwaliteit en type stof) van het doek, sterkte (dikte) van het frame, wijze van openen van de parasol (handmatig of elektrische bediening) en wijze van installeren. Wij werken samen met een beletteringsspecialist, zodat uw horeca parasol uw visitekaartje zal worden.

Verschillende bedieningen

Wilt u een zonscherm of rolluiken van Soons, dan kunt u kiezen uit diverse bedieningen. Handmatige bediening, elektrische bediening of elektrische bediening met afstandsbediening. Onze producten kunnen zelfs worden aangesloten op uw Domotica systeem of via een applicatie op uw smartphone bediend worden.

Handmatige bediening

Zonneschermen beschikken standaard over handmatige bediening. Meestal wordt de zonnewering bediend met een koord –of bandopwinder. U kunt tevens kiezen voor handmatige bediening met een slinger, ook wel een oogwindwerk genoemd of een bandwindwerk.

Elektrische bediening

Als u op zoek bent naar iets meer gemak, dan kunt u kiezen voor elektrische bediening. Zonwering met elektrische bediening is uitgerust met een ingebouwde motor. U kunt het zonnescherm of rolluiken eenvoudig open en dicht doen met behulp van een wandschakelaar. Er zijn verschillende schakelaars waar u uit kunt kiezen, zoals een draaischakelaar, sleutelschakelaar en een tijdklok.

Elektrische bediening met afstandsbediening

Voor nog meer luxe kunt u kiezen voor elektrische bediening met afstandsbediening. Met een afstandsbediening kunt u met een druk op de knop de zonwering open en dicht doen. Dit heeft als voordeel, dat u vanaf elke plek in of rondom het huis uw zonnescherm kunt bedienen. Zeker wanneer u meerdere zonneschermen heeft, kan een afstandsbediening een uitkomst zijn. U kunt dan de verschillende zonneschermen bedienen met slechts één afstandsbediening.

Merken

Wij werken met hoogkwalitatieve producten van erkende leveranciers zoals Somfy, Simu, Dickson, Corradi, Suncirlce, Sunparadise, Smits, Lewens, Glatz, Heroal en Alulux.

Met trots kunnen wij als enige zeggen dat wij het oudste – in zonwering gespecialiseerd bedrijf – in Nederland zijn. Wij draaien onze hand niet om voor ingewikkelde installaties of het op maat maken van de meest ongebruikelijke zonwering. Met een grote staalwerkplaats,doekafdeling, vakkundige binnendienst en gedreven verkoopmedewerkers stellen wij in eigen huis de zonweringen samen en worden deze door onze bekwame monteurs gemonteerd. Wij zijn trots op ons vakmanschap!

SoonsDiversen